13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFonduri europene: 9,5 miliarde euro în plus pentru fermieri și pescari

Fonduri europene: 9,5 miliarde euro în plus pentru fermieri și pescari

Bugetul Uniunii Europee pentru redresare poate aduce o creștere a finanțării fermierilor și pescarilor din țările membre, în sprijinul procesului de tranziție spre economia verde.

4 miliarde euro în plus pentru Fondul european de garantare agricolă, 5 miliarde euro în plus pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală și jumătate de miliard euro pentru Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime sunt sumele propuse spre a fi suplimentate.

O sumă suplimentară de 15 miliarde EUR va fi pusă la dispoziție pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generație”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu.

„Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale.”, a anunțat comisarul european Janusz Wojciechowski.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă