Încă 100 milioane euro, fonduri UE, pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor

Încă 100 milioane euro, fonduri UE, pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor

Comisia Europeană suplimentează bugetul alocat găsirii în regim de urgență a unui vaccin eficient împotriva Covid-19.

Petronel Tudor 0 comentarii

Comisia Europeană va co-finanța, cu 100 milioane euro, o cerere de propuneri lansate de Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii (CEPI) pentru dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva noului coronavirus. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare.

„Avem nevoie de tratamente și vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mândri să susținem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promițătoare potențiale vaccinuri.”, a anunțat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Ca răspuns la pandemia de coronavirus, CEPI, un parteneriat global creat în 2017 în scopul dezvoltării de vaccinuri menite să prevină apariția unor epidemii viitoare, acționează în sensul creării rapide a unui portofoliu vast cuprinzând cele mai avansate vaccinuri potențiale împotriva coronavirusului, asigurând faptul că acestea sunt gata de producție la scară largă, în colaborare cu partenerii din industrie. Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanța activități de cercetare și inovare, dar nu și fabricarea de vaccinuri, informează Comisia Europeană.

Comentarii

loading...