Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiecte în valoare de 500 de milioane de lei pentru administraţiile locale și IMM-uri

Proiecte în valoare de 500 de milioane de lei pentru administraţiile locale și IMM-uri

Ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat 24 de contracte de investiţii finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în valoare de aproape 500 de milioane de lei.

Catinca Giosanu 0 comentarii

Potrivit Ministerului Lucrărilor Publice, 17 dintre proiecte vizează proiecte care vor fi demarate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din România şi 7 investiţii au fost direcţionate către mai multe întreprinderi mici şi mijlocii (IMM).

Suma de 490.562.950 lei va fi investită pentru proiecte care vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziţionarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcţii de grădiniţe, staţii de epurare şi conducte de canalizare, din judeţele Tulcea, Constanţa, Covasna, Teleorman, Maramureş, Cluj, Iaşi, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Ialomiţa, Bistriţa Năsăud.

”Priorităţile de investiţii urmăresc printre altele: sprijinirea eficienţei energetice prin folosirea de surse regenerabile în infrastructurile publice, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate”, a transmis Ministerul Lucrărilor Publice. 

Alte 7 contracte, în valoare de 6.341.045,05 lei, au fost semnate pentru proiecte destinate IMM-urilor.

“Accesarea de fonduri europene şi impulsionarea atât a administraţiilor locale, cât şi a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanţarea prin programe europene este, fără discuţie, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19. 24 de contracte, în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, sunt foarte importante pentru comunităţile din România şi pentru IMM-urile care pot, astfel, să se menţină pe piaţă în această perioadă grea”, a afirmat ministrul Ion Ştefan.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...