România și Irlanda, avizate de Comisia Europeană în privința fraudelor cu bani europeni

România și Irlanda, avizate de Comisia Europeană în privința fraudelor cu bani europeni

Comisia Europeană cere României și Irlandei să comunice transpunerea normelor europene în legislația națională privind combaterea fraudelor ce vizează interesele financiare ale Uniunii Europene.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Aceste norme cresc nivelul de protecţie a bugetului UE prin armonizarea definiţiilor, a sancţiunilor şi a perioadelor de limitare ale infracţiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii. De asemenea, directiva pune bazele competenţei materiale a Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal şi va obţine sancţionarea acestor infracţiuni. Comisia a deschis procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor trimiţând câte o scrisoare de punere în întârziere Irlandei şi României în septembrie 2019.”, a transmis joi Comisia Europeană.

Statele membre au avut termen până în luna iunie pentru a informa Comisia Europeană cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei iar statele au la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de CE. Dacă nu o fac în acest interval, Comisia Europeană poate decide sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Comentarii

loading...