Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Subvenție COVID-19 mai mare pentru fermierii din Europa

Subvenție COVID-19 mai mare pentru fermierii din Europa

Parlamentarii europeni au crescut sprijinul pe care țările Uniunii Europene îl pot plăti fermierilor și micilor afaceri agroalimentare din Fondul de dezvoltare rurală al UE.

Petronel Tudor 0 comentarii

Compensații financiare de până la 7.000 euro pentru fermieri și subvenții de până la 50.000 euro pentru IMM-uri agroalimentare sunt sumele stabilite de euro-deputați spre a fi achitate până cel târziu la 30 iunie 2021 în baza cererilor ce vor aprobate la plată până la sfârșitul acestui an.

Măsura de urgență, aprobată în Parlamentul European cu 636 voturi pentru, 21 împotrivă și 8 abțineri, va permite statelor membre ale UE să utilizeze fondurile UE rămase în programele lor de dezvoltare rurală pentru a plăti o sumă forfetară unică sub formă de compensație pentru fermierii și micile întreprinderi rurale afectate în mod deosebit de criza COVID-19.

Compensația care poate fi plătită celor mai afectați fermieri a fost majorată cu 2.000 euro față de valoarea propusă de Comisia Europeană. Suma de finanțare a măsurii de sprijin sub formă de lichidități va fi limitată la 2% din pachetul financiar al UE pentru programele de dezvoltare rurală din fiecare stat membru, în creștere față de procentul de 1% propus inițial de Comisia Europeană.

Termenul pentru efectuarea plăților a fost prelungit cu șase luni, până la 30 iunie 2021, iar cererile de sprijin depuse de fermieri și de reprezentanții micilor afaceri agroalimentare trebuie analizate și aprobate înainte de data limită 31 decembrie 2020.

Proiectul de regulament, sub forma aprobată de deputați și agreată informal de statele membre, va fi înaintat Consiliului spre aprobare finală. Odată aprobat atât de Parlament, cât și de Consiliu, noul act legislativ va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare imediat după aceea.

Comentarii

loading...