UE oferă României 500 de milioane de euro pentru asistență medicală și pentru apă potabilă

UE oferă României 500 de milioane de euro pentru asistență medicală și pentru apă potabilă

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiții în valoare de peste 1,4 miliarde de euro, din fonduri UE, în 14 proiecte mari de infrastructură din 7 state membre ale Uniunii.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Comisia Europeană, decizia adoptată la data de 17 martie 2020 va aloca fonduri europene pentru următoarele șapte țări: Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România și Spania.

"Proiectele acoperă mai multe domenii-cheie, cum ar fi mediul, sănătatea, transportul și energia, pentru o Europă mai inteligentă și cu emisii scăzute de carbon. Acestea reprezintă o investiție masivă pentru a stimula economia, pentru a proteja mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și bunăstarea socială", precizează comunicatul Comisiei Europene.

În cazul României, 486,6 milioane de euro din Fondul de coeziune vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400 000 de persoane din sud-vestul României. precum și prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220 000 de locuitori.

Apoi, UE va investi 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale în regiunea de nord-est. De această investiție vor beneficia circa 90 000 de locuitori ai României.

Comentarii

loading...