23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternațional105 răniți după atac Taliban

105 răniți după atac Taliban

Forțele afgane de securitate au ucis cinci militari talibani care au atacat luni o clădire în Kabul după ce au detonat un camion încărcat cu explozibil care a rănit cel puțin 105 persoane, inclusiv 51 de copii, au spus oficialii.

Lupta a durat mai mult de șapte ore, a declarat un oficial de securitate, adăugând că luptătorii talibani din clădirea tras asupra forțelor afgane care s-au repezit la locul exploziei pentru a evacua răniții.

“Confruntările s-au încheiat cu moartea celor cinci atacatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Nasrat Rahimi, adăugând că mai mult de 210 de persoane au fost salvate în timpul operațiunii.

Talibanii și-au asumat responsabilitatea pentru atac.

Oficialii de securitate din Afganistan au declarat că vehiculul încărcat cu explozibil a fost detonat în apropierea departamentului de inginerie și logistică al ministerului la ora de vârf.

Aproximativ 100 de răniți au fost duși la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wahidullah Mayar, dar nu a existat raport oficial despre numărul de decese.

Cincizeci și unu de copii din două școli din apropierea exploziei au fost răniți de cioburile de sticlă, a declarat Nooria Nazhat, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației.

“Acești copii erau în clase când explozia a spulberat ferestrele școli. Toți copiii răniți au fost evacuați”, a spus Nazhat.

Un paznic de la Shamshad TV, a fost ucis și câțiva angajați au fost răniți în biroul din apropierea locului exploziei, a declarat directorul organizației Abid Ehsas.

Zona in care a avut loc atacul găzduiește un grup de clădiri militare și guvernamentale, precum și un birou al Federației de Fotbal afgan, al cărui șef, Yosuf Kargar, a fost printre multele persoane rănite.

Președintele afgan Ashraf Ghani a condamnat talibanii pentru atacarea civililor, numind atacul o crimă împotriva umanității.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă