14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternațional11 morți și 25 de răniți după un atentat sinucigaș în Afganistan

11 morți și 25 de răniți după un atentat sinucigaș în Afganistan

Atentatul, care nu a fost revendicat pentru moment, s-a produs în apropierea unei manifestaţii organizate după moartea unui comerciant într-o operaţiune a poliţiei ce a vizat traficanţi de alcool şi droguri, potrivit unui oficial care a dorit să rămână anonim.

“Un atacator kamikaze s-a aruncat în aer în apropierea unui grup de poliţişti ce încercau să asigure securitatea unei manifestaţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Totodată, un reprezentant al ministerului afgan al Sănătăţii a confirmat că, pentru moment, bilanţul este de 11 morţi şi 25 de răniţi, dar ar putea creşte, ambulanţele continuând să se deplaseze la locul atentatului.

Acest nou incident are loc la o săptămână după un atentat sinucigaş comis la un centru cultural şiit din vestul capitalei afgane şi soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi. De asemenea, pe 25 decembrie, şase civili au fost ucişi într-un atac kamikaze în apropierea biroului serviciilor de informaţii afgane de la Kabul.

Gruparea Stat Islamic a revendicat acele două atacuri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă