12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUPDATE. 10 persoane rănite în urma unui atac cu cuțitul într-un autobuz...

UPDATE. 10 persoane rănite în urma unui atac cu cuțitul într-un autobuz din Germania

UPDATE 21,00: Poliția germană susține că nu există dovezi că atacul ar fi avut un substrat politic sau religios. Autorul este un cetățean german de 34 de ani care nu are semne că ar fi fost radicalizat ideologic, informează Reuters.

În plus, poliția din Luebeck a declarat că este vorba de fapt de 10 răniți, nu de 14, cum arătau informațiile inițiale. Toți sunt în spital, primesc îngrijiri medicale.

UPDATE 19,30: Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs într-un autobuz în oraşul german Lubeck, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi precizează că, în urma demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile germane au comunicat faptul că printre victime nu sunt cetăţeni români.

“Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, potrivit unui răspuns al MAE, citat de Agerpres.

 

Cel puțin 14 persoane au fost rănite într-un autobuz din orașul Luebeck din nordul Germaniei, după ce pasagerii au fost atacați cu cuțitul de către un individ, informează ziarul german Luebecker Nachrichten, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvând al poliției locale a declarat pentru publicația Bild că în urma atacului nu a murit nimeni. „Una dintre victime tocmai îi oferise locul unei femei mai în vârstă când atacatorul l-a înjunghiat în piept” a declarat un martor ocular.

Poliția germană refuză momentan să ofere informații despre acest caz, investigația fiind în derulare. Se pare că suspectul are în jur de 35 de ani și se află în arestul poliției.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă