9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternațional17 morți, după ce un vas s-a scufundat în statul Missouri. Nouă...

17 morți, după ce un vas s-a scufundat în statul Missouri. Nouă proveneau din aceeași familie

O ambarcațiune amfibie s-a scufundat joi, în jurul orei locale 19.00, într-un lac dintr-o regiune cu staţiuni (munții Ozark) din sud-vestul Missouri, din apropierea limitei teritoriale cu statul Arkansas. Ultimele patru victime de pe ambarcaţiunea scufundată în Lacul Table Rock au fost găsite vineri, a spus şeriful local, Doug Rader, ceea ce ridică bilanţul morţilor la 17, informează DPA, citat de Agerpres.

Din cele 17 victime ale tragedie, 9 ar fi membri aceleiași familii, a declarat vineri guvernatorul statului Missouri, Mike Paterson. Oficialul a declarat pentru Fox News că a discutat cu o femeie şi un băiat de 13 ani care “au pierdut nouă dintre cei 11 membri ai familiei” în accident.

La momentul tragediei, vântul bătea cu 100 km/h. Vasul scufundat, folosit pentru a le arăta turiştilor locurile demne de admirat atât pe apă, cât şi pe uscat, a fost localizat la 25 de metri adâncime, a spus Rader în cadrul unei conferinţe de presă, urmând să fie ridicat la suprafaţă.

Scufundarea ambarcaţiunii este investigată de Garda de coastă americană şi de oficiali federali din domeniul transportului. Autorităţile locale nu au dorit să comenteze vineri asupra posibilelor cauze ale tragediei.

Vasul avea la bord un căpitan şi un pilot, care nu a supravieţuit accidentului, şi se pare că era dotat cu veste de salvare, a mai spus Rader.

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă