22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternațional197.000 de hectare de pădure au fost defrişate în Columbia intr-un an

197.000 de hectare de pădure au fost defrişate în Columbia intr-un an

Deşi încă la un nivel foarte ridicat, defrişările au scăzut uşor comparativ cu anul precedent: 197.159 de hectare de pădure au fost distruse în 2018 faţă de 219.973 de hectare în 2017, se precizează în raportul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile columbian.

“Datele de control arată o reducere a defrişărilor cu 22.814 de hectare, adică 10%”, a declarat ministrul Ricardo Lozano în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit raportului, 70% din pădurile distruse în 2018 se află în regiunea amazoniană, pe care Columbia o împarte cu Brazilia, Ecuador, Peru şi Venezuela.

Defrişarea a fost mai pronunţată în departamentele Caqueta şi Meta, unde zeci de ani a acţionat fosta mişcare de gherilă FARC, care a semnat un acord de pace în 2016, însă unde au apărut de atunci noi grupări armate.

În aceste două departamente au fost defrişate 89.477 de hectare, ceea ce echivalează cu suprafaţa totală a insulelor din Caraibe Barbados, Antigua şi Barbuda.

Creşterea animalelor, incendierea în diverse scopuri, extracţia ilegală de minerale şi plantaţiile de tip coca, care au atins în 2017 o suprafaţă record (171.000 de hectare conform ONU) sunt considerate principalele cauze ale defrişărilor în Columbia.

Potrivit Institutului de Resurse Mondiale (WRI), planeta a pierdut 12 milioane de hectare de păduri tropicale în 2018.

A doua cea mai importantă ţară din punct de vedere al biodiversităţii, după Brazilia, Columbia s-a angajat să reducă la zero rata defrişărilor în regiunea amazoniană până în 2020, însă experţii se îndoiesc de faptul că acest lucru se va întâmpla.

Distrugerea naturii ameninţă bunăstarea umanităţii la fel de mult ca schimbările climatice, a avertizat un grup de experţi ONU.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă