16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternațional5 ţări UE vor prelua migranţii de pe nava Open Arms

5 ţări UE vor prelua migranţii de pe nava Open Arms

Spania, Franţa, Germania, Luxemburg şi Portugalia vor trimite echipe pentru înregistrarea şi intervievarea persoanelor, pentru efectuarea controalelor necesare şi finalizarea procedurilor pentru transport, ceea ce înseamnă că actuala relocare către alte state membre ale UE va dura mai mult de ”câteva zile”, a declarat Tove Ernst, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar.

”Comisia va face tot ce poate pentru a susţine şi a ajuta în vederea asigurării faptului că procedurile sunt cât mai rapide posibil”, a adăugat Ernst.

Nava Open Arms a ancorat în apropierea insulei italiene Lampedusa, dar ministrul de interne italian Matteo Salvini a respins iniţial debarcarea migranţilor, deşi, în urma intervenţiilor guvenului său şi ale Comisiei Europene, şase state membre ale UE – Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania – acceptaseră să primească migranţii aflaţi la bordul vasului umanitar.

În ultimele zile, mai mulţi migranţi de pe navă s-au aruncat în mare pentru a ajunge înot pe insula Lampedusa. Garda de Coastă italiană i-a returnat pe unii dintre ei pe nava Open Arms. Nava militară trimisă de guvernul spaniol ar urma să ajungă în apropierea insulei Lampedusa în cursul zilei de vineri.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a lansat un apel la solidaritate către ţările membre de a fi de acord să primească migranţi aflaţi la bordul navei Ocean Viking, închiriată de ONG-ul SOS Mediterana împreună cu organizaţia ‘Medici fără Frontiere’ pentru a desfăşura în Marea Mediterană operaţiuni de salvare a migranţilor care doresc să ajungă în Europa.

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă