Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

5 ţări UE vor prelua migranţii de pe nava Open Arms

5 ţări UE vor prelua migranţii de pe nava Open Arms

5 ţări Europene vor prelua migranţii care se aflau pe nava Open Arms înainte de a le fi permis să debarce pe insula italiană Lampedusa, ne spune Reuters

Lorand Stoica 0 comentarii

Spania, Franţa, Germania, Luxemburg şi Portugalia vor trimite echipe pentru înregistrarea şi intervievarea persoanelor, pentru efectuarea controalelor necesare şi finalizarea procedurilor pentru transport, ceea ce înseamnă că actuala relocare către alte state membre ale UE va dura mai mult de ''câteva zile'', a declarat Tove Ernst, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar.

''Comisia va face tot ce poate pentru a susţine şi a ajuta în vederea asigurării faptului că procedurile sunt cât mai rapide posibil'', a adăugat Ernst.

Nava Open Arms a ancorat în apropierea insulei italiene Lampedusa, dar ministrul de interne italian Matteo Salvini a respins iniţial debarcarea migranţilor, deşi, în urma intervenţiilor guvenului său şi ale Comisiei Europene, şase state membre ale UE - Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania - acceptaseră să primească migranţii aflaţi la bordul vasului umanitar.

În ultimele zile, mai mulţi migranţi de pe navă s-au aruncat în mare pentru a ajunge înot pe insula Lampedusa. Garda de Coastă italiană i-a returnat pe unii dintre ei pe nava Open Arms. Nava militară trimisă de guvernul spaniol ar urma să ajungă în apropierea insulei Lampedusa în cursul zilei de vineri.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a lansat un apel la solidaritate către ţările membre de a fi de acord să primească migranţi aflaţi la bordul navei Ocean Viking, închiriată de ONG-ul SOS Mediterana împreună cu organizaţia 'Medici fără Frontiere' pentru a desfăşura în Marea Mediterană operaţiuni de salvare a migranţilor care doresc să ajungă în Europa.

Comentarii

loading...