12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternațional56% dintre germani cred că Europa poate să-și asigure singură securitatea

56% dintre germani cred că Europa poate să-și asigure singură securitatea

Potrivit unui sondajul realizat de institutul Forsa, cu sediul în Berlin, pentru televiziunile germane RTL şi N-TV, 56% dintre germani cred că mijloacele de apărare ale Europei sunt suficiente din punct de vedere militar.

Sondajul arată de asemenea că doar 37% dintre germani cred că Europa este dependentă de sprijinul militar american.

Cercetarea sociologică apare în contextul declarațiilor lui Donald Trump la summit-ul NATO, când a acuzat Europa că profită de SUA când vine vorba de apărare și că NATO le este mult mai utilă statelor europene decât îi este Americii.

Conform sondajului, 84% dintre germanii intervievaţi consideră afirmaţiile lui Trump – potrivit cărora Berlinul este controlat de către Moscova ca urmare a importurilor sale de gaze naturale din Rusia – ca fiind „absolut nefondate”.

Doar 10% dintre cei chestionaţi cred că Rusia a preluat controlul Germaniei prin intermediul politicii sale energetice.

Un alt rezultat interesant al studiului, 28% dintre susţinătorii partidului Alternativa pentru Germania (populiștii germani recent intrați în Bundestag) susţin comentariile lui Trump referitoare la importurile ruseşti.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă