21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternațional68 de oameni au murit în Venezuela după un incendiu izbucnit ...

68 de oameni au murit în Venezuela după un incendiu izbucnit într-o secţie de poliţie

Incidentul a avut loc într-un centru de detenţie din oraşul Valencia, statul Carabobo. Persoanele încarcerate au declanşat o răscoală pentru a protesta faţă de condiţiile precare. 

Potrivit informaţiilor preliminare, o parte dintre victime au fost carbonizate, alte au murit prin asfixiere, iar altele au fost împuşcate. Mai mulţi deţinuţi au dat foc unor saltele şi au furat armele paznicilor, în încercarea de a evada.

Un poliţist a fost împuşcat în picior, dar se află în stare stabilă, iar pompierii au reuşit să stingă incendiul. Anchetatorii încearcă să stabilească numărul exact al persoanelor decedate.

Poliţia locală a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa rudele deţinuţilor care au înconjurat secţia de poliţie. Printre persoanele decedate se află şi două femei care se aflau în vizită în momentul incidentului.

Spaţiile de detenţie din Venezuela sunt supraaglomerate şi duc lipsă de bunuri de bază, în contextul unei crize economice accentuante care afectează ţara bogată în resurse de petrol.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...
Ultima oră
Pe aceeași temă