Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Abbas, apel la statele latino-americane să nu îşi transfere ambasadele la Ierusalim

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, aflat într-o vizită la Caracas, a adresat un apel statelor latino-americane să nu îşi transfere ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, subliniind că Ierusalimul de Est este 'capitala statului palestinian', relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

Majoritatea statelor respectă statutul Ierusalimului de Est drept capitală palestiniană, a declarat Mahmoud Abbas luni, într-un scurt discurs susţinut după ce Israelul a anunţat că Paraguayul îşi va deschide ambasada la Ierusalim în cursul lunii mai.

Acest stat sud-american este cel de-al treilea care ia o astfel de decizie, după SUA şi Guatemala.

În prezent au loc pregătiri pentru mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, programată săptămâna viitoare.

La rândul său, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a afirmat că guvernul de la Caracas este 'un prieten' al 'popoarelor arabe' şi sprijină 'cauza unei Palestine libere, independente şi paşnice'.

Cu prilejul vizitei lui Abbas, cei doi lideri au semnat acorduri de cooperare în sectoarele energetic, comercial şi militar. Ei au convenit, de asemenea, crearea unui fond bilateral de dezvoltare cu o finanţare iniţială de 20 milioane de petro, o criptomonedă venezueleană susţinută de rezervele de ţiţei ale ţării.

Comentarii

loading...