14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcord: UE renunță la o parte din cota de pescuit în apele...

Acord: UE renunță la o parte din cota de pescuit în apele britanice

Detaliile referitoare la speciile şi zonele afectate de acest procentaj nu au fost însă stabilite, a adăugat oficialul. După perioada de tranziţie de cinci ani şi jumătate, accesul flotelor europene în apele britanice va fi renegociat anual.

Pescarii din UE îşi vor păstra, până în 2026, accesul garantat la zonele de pescuit situate între şase şi 12 mile marine de coastele britanice, în apele teritoriale, unde se duceau în mod tradiţional să pescuiască.

Capturile realizate de pescarii din UE în apele britanice reprezintă aproximativ 650 de milioane de euro în fiecare an. Flotele din opt state membre UE sunt responsabile pentru 40% din valoarea capturilor efectuate în zona economică exclusivă britanică, potrivit unui raport al Parlamentului European. Norvegia este şi ea prezentă.

Marea Britanie și UE finalizau miercuri seară un acord istoric post-Brexit care va defini viitoarea lor relație comercială, reducând riscul ca Marea Britanie să iasă din piața unică europeană la 1 ianuarie 2021 anunță Financial Times.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă