20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcordul Brexitului al lui May poate dăuna comerţului între SUA şi Marea...

Acordul Brexitului al lui May poate dăuna comerţului între SUA şi Marea Britanie

”Ăsta pare să fie un acord bun pentru UE”, a declarat el luni unor jurnalişti la Casa Albă.

”Trebuie să ne uităm serios dacă Regatul Unit este autorizat sau nu să facă comerţ”, a spus el adăugând că, ”dacă vă uitaţi la acord, ei ar putea să nu fie autorizaţi să facă comerţ cu noi, iar asta nu va fi un lucru bun”, a apreciat miliardarul republican.

”Eu cred că ei nu vor deloc” să poată face comerţ cu Statele Unite, a apreciat Trump. ”Ăsta ar fi un punct negativ al acordului”, a adăugat el, exprimându-şi speranţa ca premierul britanic Theresa May ”să fie în măsură să facă ceva în legătură cu asta”.

Uniunea Europeană şi Regatul Unit au dat duminică o pagină istorică în relaţiile lor, aprobând acordul divorţului după 17 luni de negocieri dificile.

Parlamentul britanic urmează să se pronunţe prin vot, la 11 decembrie, asupra acestui acord, pe care May îl consideră ”singurul posibil”.

Trump a fost vag şi a evitat să precizeze care dispoziţii ale acordului sunt de natură să împiedice comerţul între Statele Unite şi Regatul Unit, scrie Reuters.

El a făcut această declaraţie după ce serviciile lui May au anunţat luni seara că acordul divorţului permite semnarea unor acorduri comerciale cu Statele Unite, scrie Reuters.

”Declaraţia politică asupra căreia am căzut de acord cu UE este foarte clară. Vom avea o politică comercială independentă, astfel încât Regatul Unit va putea să semneze contracte comerciale cu ţări din întreaga lume, inclusiv cu Statele Unite”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Guvernului britanic.

”Am pus deja bazele unui ambiţios acord cu Statele Unite, mulţumită grupurilor noastre de lucru comune, care s-au întâlnit în cinci rânduri până acum”, a adăugat ea.

Compromisul negociat de Londra şi Bruxelles prevede o menţinere a unor relaţii strânse între Regatul Unit şi UE.

Theresa May urmează de-acum să încerce să-i convingă pe parlamentari, mai ales pe conservatorii care i se opun, să accepte acest acord. Un vor asupra acordului este prevăzut în Camera Comunelor la 11 decembrie.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă