Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acordul de BREXIT mai trece un obstacol

Acordul de BREXIT mai trece un obstacol

Parlamentul irlandez a sprijinit în mod covârşitor acordul încheiat săptămâna trecută de negociatorii Brexit, toate partidele importante susţinând proiectul de acord, cu ajutorul căruia guvernul şi-a realizat toate priorităţile cheie, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Deşi votul nu era necesar din punct de vedere legal, ratificarea fiind necesară doar în Parlamentul European şi în parlamentul britanic, primul ministru irlandez Leo Varadkar a vrut să demonstreze că politicienii din toate partidele îi sprijină poziţia.

Deoarece mai puţin de 10 membri din cei 158 de parlamentari s-au opus mişcării, purtătorul de cuvânt a declarat că obiectivul a fost îndeplinit.

Proiectul de acord pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi aprobat duminică de către liderii UE, alături de o declaraţie politică privind viitorul relaţiilor comerciale, sarcina dificilă revenindu-i apoi primului ministru britanic Theresa May care trebuie să obţină sprijinul majorităţii parlamentarilor britanici sceptici.

"Sprijinul acestei case pentru proiectul de acord de retragere, sunt sigur că va transmite un semnal puternic înaintea Consiliului European de duminică că Irlanda sprijină deplin această înţelegere", a declarat ministrul de externe Simon Coveney.

Varadkar s-a bucurat de un sprijin transversal de-a lungul discuţiilor, în încercarea de a evita reintroducerea controalelor de frontieră între Irlanda şi Irlanda de Nord, ceea ce ar putea ameninţa un acord de pace de 20 de ani care s-a încheiat după trei decenii de vărsare de sânge în Irlanda de Nord.

Acordul include o dispoziţie care ar evita reintroducerea unor astfel de controale responsabile pentru o mare parte din neliniştea din propriul partid al Theresei May.

Comentarii

loading...