23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAcțiune de amploare antiterorism în Danemarca. Zeci de persoane, arestate

Acțiune de amploare antiterorism în Danemarca. Zeci de persoane, arestate

Cei reţinuţi au încercat să obţină explozibili şi arme de foc, a precizat poliţia. Raidurile au fost organizate din cauza unor suspiciuni că mai multe persoane plănuiau un atac, a precizat serviciul de informaţii într-o conferinţă de presă comună.

“Evaluarea noastră este că aceste persoane au o motivaţie islamistă, militantă”, a declarat şeful de operaţiuni al serviciului de informaţii, Flemming Drejer.

Poliţia nu a precizat numărul exact de arestări.

Unii dintre cei arestaţi vor fi interogaţi preliminar joi sub acuzaţii de terorism, a spus şeful poliţiei, Jurgen Bergen Skov.

“Este important să subliniem că i-am reţinut pe toţi cei pe care îi căutam. Avem acum situaţia sub control”, a adăugat Skov.

Danemarca nu a mai fost vizată de un atac islamist din 2015, când două persoane au fost ucise şi şase poliţişti răniţi.

În acel incident, un atacator care a acţionat singur a împuşcat mortal un bărbat aflat în faţa unui centru cultural în care avea loc o dezbatere privind libertatea de expresie, iar mai târziu a ucis o persoană aflată lângă o sinagogă în centrul Copenhagăi. Atacatorul a fost ucis în cele din urmă într-un schimb de focuri cu poliţia.

În acest an, guvernul danez a impus controale temporare la frontiera sa cu Suedia după un atac asupra unei agenţii de taxe din Copenhaga, în urma căruia au fost arestaţi trei suedezi.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă