12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalActivişti Greenpeace au escaladat clădirea Ambasadei Germaniei la Londra

Activişti Greenpeace au escaladat clădirea Ambasadei Germaniei la Londra

Activişti Greenpeace au escaladat, în semn de protest, clădirea Ambasadei Germaniei la Londra
Cel puţin cinci activişti s-au urcat pe clădirea ambasadei cu un banner care conţinea mesajul: “Renunţare la cărbune – Protejarea pădurii Hambach”.

Mii de persoane au participat în ultimele luni la acţiuni de protest defăşurate într-o pădure din vestul Germaniei care ar urma să fie defrişată pentru a face loc unei exploatări de cărbune, informează agenţia de ştiri Dpa.

La solicitarea mai multor organizaţii ecologiste, inclusiv Greenpeace, o instanţă germană a anulat vineri interdicţia de a protesta în pădurea Hambach din vestul Germaniei, între Koln şi Aachen.

O altă instanţă a ordonat suspendarea operaţiunilor de defrişare a pădurii. Compania care urma să se ocupe de proiectul de minerit a transmis că hotărârea instanţei privind suspendarea defrişării va cauza pagube financiare substanţiale, iar o decizie finală în acest caz ar putea să fie luată abia în anul 2020.

Pădurea seculară, în care trăieşte o specie protejată de lilieci, se află în apropierea unei mine de cărbune care ar urma să fie extinsă.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă