22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcuzele Cubei la adresa SUA. De ce se fac vinovați americanii

Acuzele Cubei la adresa SUA. De ce se fac vinovați americanii

 Autorităţile i-au reţinut pe unii dintre activiştii cei mai importanţi, în timp ce administraţia Biden a spus că sprijină dreptul poporului cubanez la manifestare, notează Reuters.

Mii de cubanezi au ieşit pe străzi de la Havana la Santiago în cele mai mari demonstraţii anti-guvernamentale din ultimele decenii. Oamenii au protestat împotriva crizei economice grave prin care trece ţara şi a gestionării pandemiei.

Cel puţin 100 de protestatari, activişti şi jurnalişti independenţi au fost reţinuţi, unii de ope stradă, iar alţii în timp ce încercau să-şi părăsească casele.

Uniunea Europeană a cerut autorităţilor cubaneze luni, 12 iulie, să autorizeze demonstraţiile şi să „asculte” nemulţumirile populaţiei.

„Susţinem dreptul popoarelor de a se exprima într-o manieră paşnică şi cerem autorităţilor să autorizeze aceste demonstraţii şi să asculte nemulţumirile manifestanţilor”, a declarat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, la finalul unei întâlniri a miniştrilor de Externe europeni de la Bruxelles.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă