Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adina Vălean: „Avem nevoie de un transport rezistent la crize”

Adina Vălean: „Avem nevoie de un transport rezistent la crize”

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind viitorul transporturilor la nivelul țărilor Uniunii Europene.

Petronel Tudor 0 comentarii

Consultarea publică va fi deschisă până la 23 septembrie și va facilita o mai bună înțelegere, de către Comisie, a modului în care UE poate ajuta acest sector să devină mai sustenabil, mai competitiv, mai modern și mai rezilient într-un context de criză.

„Mobilitatea este o prioritate, iar noua noastră strategie are scopul de a crea un sistem de transport rezistent la crize pentru noi și pentru generațiile viitoare. Concentrându-ne asupra redresării, vom construi pe această bază o structură solidă, adaptată atât la provocările digitale și de mediu, cât și la oportunitățile pe care acestea le oferă. Încurajăm cetățenii și organizațiile relevante să participe la consultarea publică pe care o lansăm astăzi.”, a declarat miercuri Adina Vălean, comisarul pentru transporturi.

În viziunea Comisiei Europene, transporturile și mobilitatea joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a cetățenilor și a companiilor. Politica europeană în domeniul transporturilor este concepută pentru a răspunde nevoilor acestora, pentru a combate schimbările climatice și a profita de avantajele digitalizării. Pentru a atinge aceste obiective multiple, Comisia Europeană lucrează la o strategie cuprinzătoare pentru o mobilitate inteligentă și durabilă, strategie ce a fost anunțată în cadrul Pactului verde european.

Comentarii

loading...