13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Obama: 3,7 milioane de dolari pentru experimente de coronavirus făcute...

Administrația Obama: 3,7 milioane de dolari pentru experimente de coronavirus făcute de chinezi

Președintele Americii, Donald Trump, a sugerat aseară pentru corespondentul Fox News, John Roberts, că consideră că coronavirusul a provenit de la laboratorul de virologie din Wuhan. Afirmațiile sale vin după ce un val de rapoarte și investigații făcute de Daily Mail, Mail on Sunday, Epoch Times și mai nou Washington Post au arătat finanțările și experimentele făcute de institutele de virologie din China, Wuhan.

„Surse multiple ale Fox News spun că guvernul american are acum încredere că, în timp ce coronavirusul este un virus natural, el emană dintr-un laborator de virologie din Wuhan. „Din cauza protocoalelor de siguranță precare a fost infectat un intern care și-a infectat ulterior iubitul și apoi a mers în piața din Wuhan, unde a început să răspândească virusul, asta corespunde (cu ceea ce ați auzit?)”. Trump a răspuns: „Nu vreau să spun asta John, dar vă spun atât, tot mai mulți au auzit povestea și vom vedea”. De asemenea, Trump a părut să confirme comentariile făcute de contactele lui Roberts, spunând: „Și când spui mai multe surse există un caz când poți folosi cuvintele surse. Dar facem o examinare foarte amănunțită a acestei situații oribile. ”

Mail on Sunday, a obținut documente care indică faptul că:
 
·      Institutul de Virologie Wuhan a întreprins experimente de coronavirus pe lilieci
·      Liliecii au fost prinși la peste 1.000 de mile distanță în Yunnan
·      Secvențializarea genomului Covid-19 duce către liliecii din peșterile Yunnanului
·      Un accident la laboratorul din orașul chinez Wuhan nu mai poate fi catalogat drept neverosimil

FOTO: Institutul de virologie din Wuhan, 2017

Laboratorul aflat în centrul suspiciunilor asupra pandemiei a efectuat cercetări pe liliecii din peșteră, despre care oamenii de știință cred că este sursa inițială a focarului devastator.
Dezvăluirile Mail on Sunday vin la o săptămâna după ce miniștrii britanici au ridicat suspiciuni și temeri că pandemia ar fi putut fi cauzată de un virus care s-a scurs din institut.
Surse din guvernul britanic au declarat pentru publicația britanică, faptul că, deși „balanța sfaturilor științifice” era încă inclinată spre faptul că virusul mortal a fost transmis pentru prima dată oamenilor de pe o piață de animale vii din Wuhan, totuși un accident la laboratorul din orașul chinez nu mai poate fi exclus din ecuație. Potrivit unei susțineri neverificate, oamenii de știință din institutul Wuhan ar fi putut fi infectați după ce au fost pulverizați cu sânge care conținea virusul, iar apoi l-au transmis comunității locale.
Ca urmare, The Mail on Sunday în urma investigațiilor demarate a aflat că oamenii de știință de acolo au experimentat liliecii ca parte a unui proiect finanțat de Institutul Național de Sănătate din SUA, care continuă să licențieze laboratorul Wuhan pentru a primi bani americani pentru experimente.
Rezultatele cercetării au fost publicate în noiembrie 2017, sub titlul: „Descoperirea unui fond bogat de gene de coronavirusuri asociate cu SARS pentru lilieci oferă informații noi despre originea coronavirusului SARS”. Exercițiul a fost rezumat ca: „liliecii dintr-o peșteră din Yunnan, China au fost capturați și probați pentru coronavirusuri utilizate pentru experimente de laborator.
„Toate procedurile de eșantionare au fost efectuate de medicii veterinari cu aprobarea Comitetului de etică animală al Institutului de Virologie din Wuhan.

 

 

FOTO: Liliacul potcoavă – horseshoe bat- specia de lilieci de la care, afirmă oamenii de știință, a provenit noul coronavirus

‘Probele de lilieci s-au efectuat de zece ori, din aprilie 2011 până în octombrie 2015, în diferite sezoane în habitatul lor natural, într-o singură locație (peșteră) din Kunming, provincia Yunnan, China. Liliecii au fost prinși și s-au recoltat probe de tampon fecal. ‘
 
Un alt studiu, publicat în aprilie 2018, a fost intitulat „sindrom fatal de diaree acută porcină fatală cauzat de un coronavirus legat de HKU2, de origine lilieci” și a descris cercetarea ca atare: „În urma unui focar de coronavirus legat de lilieci din 2016 de la fermele de porci chineze, liliecii au fost capturați într-o peșteră și le-au fost prelevate probe.
 
Cercetatorii au crescut virusul într-un laborator și l-au injectat la purcei de trei zile. Probele intestinale de la purceii bolnavi au fost preluate și alimentate și altor purcei. ‘
 
Miniștrii seniori spun că, deși cea mai recentă informație nu contestă că virusul a fost „zoonotic” – originar din animale – nu mai exclud ca virusul să se răspândească mai întâi la oameni după ce s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan.
 
Săptămâna trecută, o altă îndoială a fost pusă pe teoria pieței animalelor, după ce Cao Bin, medic la Spitalul Wuhan Jinyintan, a evidențiat cercetările care arată că 13 dintre primii 41 de pacienți diagnosticați cu infecția Covid 19 nu au avut niciun contact cu piața. „Pare clar că piața fructelor de mare nu este singura origine a virusului”, a spus el.
 
Institutul de Virologie de 30 de milioane de lire sterline, cel mai avansat laborator de acest tip de pe continentul chinez, are la bază zece mile de piața de faună sălbatică acum devenită infamă.
 
 
Anthony Bellotti, președintele grupului american de presiune White Coat Waste, și-a condamnat guvernul pentru că a cheltuit bani americanilor plătirori de taxe în China, adăugând: „Animalele infectate cu viruși sau bolnavi în alt fel și abuzate în laboratoarele chineze ar putea fi vândute pe piețele umede pentru consum odată efectuate experimentele.
 
China, în schimb, se apară și neagă vehement într-o scrisoare adresată publicației britanice drept  răspuns la raportul publicației despre posibila scurgere de la Institutul Wuhan:
 
 „Astfel de afirmații grozave și nesăbuite, cum că China s-ar afla la origine,  într-o încercare de a învinui înainte de orice concluzie științifică, sunt iresponsabile și cu siguranță vor face rău cooperării internaționale în acest moment critic.
‘China și Marea Britanie au făcut schimb de opinii serioase asupra originii virusului și au ajuns la un consens. “În conversația sa telefonică cu Secretarul de Stat de Externe, Dominic Raab, și consilierul de stat și ministrul de externe, Wang Yi, a subliniat că ” în mod alarmant, unii oameni încearcă să politizeze epidemia, să eticheteze virusul și să stigmatizeze China … “

 

 

FOTO: Dominic Raab, Secretarul de Stat pe Externe din guvernul britanic

“Raab a exprimat opoziția fermă a Regatului Unit de a politiza focarul Covid-19 și este de acord pe deplin cu China că sursa virusului este o problemă științifică care necesită evaluare profesională și bazată pe știință.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă