17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAdministraţia Trump spune că reunirea familiilor separate la frontieră va dura mai...

Administraţia Trump spune că reunirea familiilor separate la frontieră va dura mai mult de un an

Misiunea va fi dificilă, deoarece copiii nu se mai află în custodia guvernului, relatează AP.

Potrivit Departamentului de Justiţie, va dura cel puţin un an revizuirea cazurilor a aproximativ 47.000 de copii neînsoţiţi care au ajuns în custodia guvernului în perioada 1 iulie 2017 – 25 iunie 2018, aceasta din urmă data la care judecătorul Dana Sabraw a pus capăt practicii de despărţire a familiilor.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a criticat termenul propus de administraţia Trump pentru reunirea familiilor.

“Ne opunem categoric planului conform căruia ar putea dura până la doi ani localizarea familiilor. Guvernul trebuie să considere această situaţie o prioritate”, a declarat Lee Gelernt, avocet al ACLU.

Dana Sabraw a decis, anul trecut, ca peste 2.700 de copii aflaţi în custodia guvernului la 26 iunie 2018 să fie reuniţi cu familiile lor, ceea ce până acum s-a realizat în mare parte.

În ianuarie, Departamentul pentru Sănătate Publică şi Servicii Umanitare a semnalat că din vara anului 2017 numeroşi alţi copii au fost despărţiţi de familiile lor.

Judecătorul a precizat luna trecută că poate considera guvernul responsabil pentru separarea familiilor şi i-a cerut guvernului să prezinte o propunere pentru paşii următori. O audiere va avea loc la 16 aprilie.

 

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă