Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Administraţia Trump spune că reunirea familiilor separate la frontieră va dura mai mult de un an

Administraţia Trump spune că reunirea familiilor separate la frontieră va dura mai mult de un an

Administraţia Trump cere un termen de până la doi ani pentru găsirea a mii de copii care au fost separaţi de familiile lor la graniţă înainte ca un judecător să pună capăt acestei practici anul trecut.

Rl online 0 comentarii

Misiunea va fi dificilă, deoarece copiii nu se mai află în custodia guvernului, relatează AP.

Potrivit Departamentului de Justiţie, va dura cel puţin un an revizuirea cazurilor a aproximativ 47.000 de copii neînsoţiţi care au ajuns în custodia guvernului în perioada 1 iulie 2017 – 25 iunie 2018, aceasta din urmă data la care judecătorul Dana Sabraw a pus capăt practicii de despărţire a familiilor.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a criticat termenul propus de administraţia Trump pentru reunirea familiilor.

“Ne opunem categoric planului conform căruia ar putea dura până la doi ani localizarea familiilor. Guvernul trebuie să considere această situaţie o prioritate”, a declarat Lee Gelernt, avocet al ACLU.

Dana Sabraw a decis, anul trecut, ca peste 2.700 de copii aflaţi în custodia guvernului la 26 iunie 2018 să fie reuniţi cu familiile lor, ceea ce până acum s-a realizat în mare parte.

În ianuarie, Departamentul pentru Sănătate Publică şi Servicii Umanitare a semnalat că din vara anului 2017 numeroşi alţi copii au fost despărţiţi de familiile lor.

Judecătorul a precizat luna trecută că poate considera guvernul responsabil pentru separarea familiilor şi i-a cerut guvernului să prezinte o propunere pentru paşii următori. O audiere va avea loc la 16 aprilie.

 

Comentarii

loading...