8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: 11 arestări au avut loc după valul de atentate

Afganistan: 11 arestări au avut loc după valul de atentate

“Unsprezece persoane sunt în prezent arestate”, a declarat Ghani, într-o intervenţie de la palatul prezidenţial, fără a preciza legăturile acestora cu cele patru atentate produse într-un interval de zece zile în Afganistan.

Talibanii au revendicat atacul de la hotelul Intercontinental din Kabul din 20 ianuarie şi atentatul cu ambulanţă-capcană din 27 ianuarie, din centrul capitalei, soldate cu peste 120 de morţi şi 235 de răniţi.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul împotriva filialei organizaţiei Save the Children în estul ţării, soldat cu şase morţi, şi pe cel de luni asupra Academiei militare din Kabul, în care au murit 11 persoane.

Preşedintele afgan a indicat din nou spre responsabilitatea Pakistanului. ‘Centrul talibanilor se află în Pakistan’, a acuzat el, cerând Islamabadului să ia ‘măsuri clare şi nu angajamente pe hârtie’.

“Afganii nu vor uita, se vor răzbuna, chiar dacă aceasta le va lua o sută de ani”, a promis el.

Ghani a mai spus că serviciile de securitate şi de apărare îi vor prezenta duminică “un nou plan de securitate pentru Kabul”.

Potrivit directorului serviciului de informaţii afgan (NDS), Mohammad Masoom Stanekzai, “este clar că atentatele comise în Afganistan sunt decise şi pregătite de cealaltă parte a frontierei, unde (…) insurgenţii dispun de baze sigure”.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă