Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afganistan, atacuri în forță ale militarilor americani contra grupărilor talibane

Afganistan, atacuri în forță ale militarilor americani contra grupărilor talibane

Forţe aeriene americane şi-au extins atacurile împotriva talibanilor în Afganistan cu o serie de lovituri de precizie în partea de nord-est a ţării, a anunţat marţi armata SUA, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

Forţele americane au lovit o bază de antrenament a talibanilor în nord-estul Afganistanului şi i-au împiedicat pe militanţi să 'plănuiască şi să repete acte teroriste în apropierea graniţei cu China şi Tadjikistan', se arată într-un comunicat al armatei americane, ifnormează Agerpres.

SUA au anunţat de asemenea că au distrus vehicule ale armatei afgane care fuseseră furate şi transformate în vehicule-capcană.

Campania face parte dintr-un rol militar extins al SUA în Afganistan după anunţarea de către preşedintele american Donald Trump, în august 2017, a unei noi strategii pentru această ţară devastată de război.

De la anunţul făcut de Trump, forţele americane, împreună cu forţa aeriană a Afganistanului, au intensificat numărul de lovituri aeriene asupra poziţiilor talibanilor în întreaga ţară.

Forţele americane au lansat anul trecut aproximativ 2.000 raiduri aeriene în Afganistan, aproape dublu faţă de numărul de lovituri lansate în anul precedent.

Loviturile aeriene survin în contextul în care forţele afgane sunt solicitate la maximum, confruntându-se cu atacuri ale insurgenţilor, în timp ce numărul atacurilor în oraşe importante, în special în capitala afgană Kabul, a crescut semnificativ.

Comentarii

loading...