15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Cel puţin opt morţi şi 35 de răniţi într-un atac sinucigaş

Afganistan: Cel puţin opt morţi şi 35 de răniţi într-un atac sinucigaş

”Un kamikaze şi-a detonat încărcătura cu explozibili în mijlocul manifestanţilor. Există cel puţin opt morţi şi 35 de răniţi”, a indicat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Ataullah Khogyani.

Manifestanţii erau reuniţi în apropiere de frontiera cu Pakistanul, blocând accesul, pentru a protesta faţă de numirea unui nou şef al poliţiei, când atacatorul şi-a detonat încărcătura cu explozibili.

Marţi dimineaţa, la Jalalabad, un dublu atac, care a vizat o şcoală de fete, s-a soldat printre altele cu un mort şi patru răniţi.

O primă explozie a survenit în faţa şcolii de fete Malika Omaira. Cea de-a doua s-a produs când elevi ai unei şcoli vecine de băieţi s-au grăbit să ajungă la faţa locului.

Nicio grupare insurgentă nu a revendicat pentru moment aceste atacuri, în timp ce organizaţia Stat Islamic şi talibanii sunt activi în această regiune a Afganistanului.

Cele două grupări se opun de mult timp educaţiei femeilor. Ei au impus închiderea a numeroase şcoli de fete în Afganistan.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă