9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Ofensiva împotriva SI se va intensifica

Afganistan: Ofensiva împotriva SI se va intensifica

El a explicat că au loc operaţiuni cu regularitate pentru alungarea luptătorilor SI şi ai Al-Qaida, care controlează părţi din teritoriul afgan, mai ales provinciile Kunar (nord-est), Nangahar (est) şi Jowzjan (nord).

‘Suntem în mijlocul unei noi ofensive împotriva SI în Nangahar’, a declarat generalul Nicholson, precizând că este vorba despre o ofensivă terestră purtată de comandouri afgane şi de forţe speciale americane, cu sprijin aerian afgan şi american.

‘Aceasta va continua şi chiar se va intensifica în perioada de încetare a focului’ cu talibanii, a adăugat el, citat de AFP şi Reuters.

Generalul Nicholson a menţionat că SUA s-au angajat să respecte încetarea focului oferită talibanilor de preşedintele afgan, dar a dat asigurări că armata americană nu va ezita să se apere dacă va fi cazul.

‘Vom lua măsuri pentru a apăra forţele coaliţiei şi forţele afgane. Acesta înseamnă că vom supraveghea (situaţia) şi vom fi pregătiţi să răspundem oricărei ameninţări împotriva forţelor noastre care s-ar prezenta sau care ar părea iminentă’, a dat asigurări generalul Nicholson.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, ale cărui oferte de pace către talibani au rămas până acum fără răspuns, a anunţat joi o încetare a focului unilaterală şi temporară cu aceştia pentru sfârşitul Ramadanului.

Încetarea luptelor ar urma să dureze circa o săptămână, probabil între 12 şi 20 iunie, ipoteză considerată totuşi puţin probabilă de observatori.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă