8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Trei soldaţi răniți după un atentat sinucigaș

Afganistan: Trei soldaţi răniți după un atentat sinucigaș

“Un soldat a fost grav rănit” când un kamikaze a luat ca ţintă miercuri dimineaţă vehiculul blindat în care se aflau el şi alţi doi militari croaţi, a declarat presei la Zagreb ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic.

“Viaţa sa este în pericol”, a precizat el, adăugând că rănile celorlalţi doi soldaţi croaţi sunt grave, dar că nu le pun vieţile în pericol.

Explozia a venit de la o maşină capcană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi.

Talibanii au revendicat atacul, afirmând că unul dintre luptătorii lor a murit ca ‘martir’ după ce a ucis şi rănit un ‘mare număr’ de ‘agenţi ai CIA’ aruncându-se în aer într-o maşină plină cu explozivi.

Insurgenţii exagerează deseori pierderile pe care le cauzează inamicului sau menţionează ţinte eronate.

Niciun poliţist sau civil afgan nu a fost rănit în incident, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Faramarz, pentru AFP.

Aproximativ o sută de soldaţi croaţi sunt desfăşuraţi în Afganistan în cadrul misiunii Resolute Support a NATO condusă de SUA. Soldaţii coaliţiei ajută la formarea şi la consilierea partenerilor lor afgani.

Violenţele s-au intensificat în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care SUA desfăşoară negocieri cu talibanii în încercarea de a ajunge la un acord de pace după aproape 18 ani de război.

Forţele afgane şi talibanii pretind deseori că au produs pierderi puternice celeilalte părţi.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă