Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Africa de Sud a suspendat eliberarea lui Bob Hewitt

Africa de Sud a suspendat eliberarea lui Bob Hewitt

Guvernul Africii de Sud a suspendat eliberarea fostului tenisman Bob Hewitt, condamnat pentru violarea a două eleve şi de abuz sexual împotriva unei a treia, conform EFE

Rl online 0 comentarii

Hewitt, 79 ani, de origine australiană cu cetăţenie sud-africană, urma să fie eliberat la sfârşitul lunii septembrie după ce cazul său a fost analizat în luna august. Câştigător a nouă titluri de Grand Slam la dublu şi a altor şase titluri la dublu mixt în anii '60 şi '70, Hewitt a fost găsit vinovat în 2015 că a abuzat de trei eleve, în perioada anilor '80 şi '90, când era profesor de tenis, iar victimele lui aveau atunci între 12 şi 14 ani. Fostul jucător şi-a susţinut nevinovăţia, dar a primit o sentinţă de 6 ani închisoare.

''Este dezgustător modul în care am fost tratate. Există ceva care nu se potriveşte aici. Este un constant re-viol, o constantă re-traumatizare. Nu am avut nicio şansă să mă vindec. De fiecare dată când simt că am trecut peste asta sau simt că e mai bine, sunt luată din nou prin surprindere'', a declarat Olivia Jasriel, una dintre victime, la postul de radio public SAfm.

Ministrul justiţiei Ronald Lamola a decis suspendarea punerii în libertate a lui Hewitt şi a dat dreptate plângerilor victimelor, considerând că sistemul de justiţie trebuie să arate atenţia cuvenită supravieţuitorilor violenţelor sexuale.

Jasriel a salutat decizia ministrului şi a precizat că agresorul trebuie să-şi efectueze condamnarea şi a opinat că reabilitarea lui nu este posibilă pentru că nu a arătat cea mai mică remuşcare după acţiunile lui.

Comentarii

loading...