11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfrica de Sud: Autorul unui roman despre un cerc de pedofili, a...

Africa de Sud: Autorul unui roman despre un cerc de pedofili, a fost descoperit mort

Mark Minnie, 58 de ani, a fost găsit luni seara, împuşcat în cap, în spatele unui tufiş aflat pe proprietatea unei ferme a unui prieten din provincia Eastern Cape (sud-est).

În cartea sa “The Lost Boys of Bird Island”, lansată la începutul acestei luni, Minnie povesteşte că influentul ministru al Apărării de la acea vreme, Magnus Malan (decedat în 2011) şi considerat numărul 2 în stat, împreună cu alţi trei miniştri şi un bogat om de afaceri răpeau tineri de pe stradă pe care îi transportau cu elicoptere ale armatei pe insula Bird – în largul oraşului Port Elizabeth (sud) – unde îi abuzau sexual.

Minnie, care locuia în China, unde preda, se afla în Africa de Sud pentru lansarea cărţii scrise alături de jurnalistul de investigaţii Chris Steyn.

Minnie şi Steyn au primit ameninţări cu moartea şi au trăit sub teroare de la lansarea cărţii, a informat presa locală.

Unul dintre miniştrii care ar fi participat la cercul de pedofili, al cărui nume nu este citat în carte, este în viaţă, potrivit presei locale.

Poliţia a deschis o anchetă, a indicat Priscilla Naidu, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Port Elizabeth, precizând că o “armă de foc” şi “o scrisoare de adio” au fost descoperite lângă cadavru. Un comunicat al poliţiei precizează că pe moment nu tratează moartea ca pe un “act suspect”.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă