8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAirbus neagă o fuziune cu BAE Systems

Airbus neagă o fuziune cu BAE Systems

Gigantul britanic din domeniul apărării BAE Systems şi Airbus sunt acţionari ai MBDA – liderul European în sisteme de rachete tactice – deţinând fiecare o participaţie de 37,5%.

Săptămâna aceasta Enders a deschis perspectiva unei fuziuni dar joi le-a declarat jurnaliştilor la prezentarea rezultatelor financiare că de fapt s-a referit la necesitatea la statele europene să coopereze în domeniul producerii unor avioane militare competitive.

“Desigur nu sugerez că ar trebui să realizăm chiar acum o fuziune între diviziile responsabile cu avioanele militare ale BAE, Airbus şi alte firme. Ceea ce sugeram era că ar avea sens, deoarece avem două proiecte în Europa – unul franco-german şi unul condus de britanici – iar politicienii şi oamenii de afaceri ar dori o convergenţă a acestora, şi ar fi momentul deoarece dezvoltarea proiectelor încă este în desfăşurare”, a afirmat Enders, care nu reuşise în 2012 să obţină sprijin politic pentru o fuziune de plină între Airbus şi BAE.

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice Sunday Times, şeful Airbus afirmase că este deschis ideii unei fuziuni între diviziile responsabile cu avioanele militare ale BAE şi Airbus.

Joi, Airbus a anunţat câştiguri trimestriale peste aşteptări şi şi-a reafirmat obiectivele pe 2018, după ce livrările aeronavelor A320neo au accelerat iar costurile s-au redus la fabricarea modelului A350. A320neo, o versiune modernizată a modelului A320, echipată cu motoare mai eficiente, este cel mai bine vândut model al Airbus.

Cel mai mare grup aeronautic european a anunţat dublarea profitului operaţional ajustat în trimestrul doi, la 1,148 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari), şi o creştere de 8% a veniturilor, la 14,85 miliarde de euro.

Analiştii se aşteptau la un profit operaţional de 1,01 miliarde de euro, la venituri de 14,55 miliarde de euro.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă