15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAl șaptelea deces în urma protestelor “vestelor galbene”

Al șaptelea deces în urma protestelor “vestelor galbene”

Şoferul unui autoturism şi-a pierdut viaţa vineri seară la Erquelinnes, localitate franceză situată la frontiera cu Belgia, după ce s-a izbit de un camion care fusese blocat de o baricadă ridicată de protestatari din mişcarea ”vestelor galbene” de partea franceză a frontierei. Accidentul s-a produs la ora locală 18:00 (17:00 GMT), iar ancheta este efectuată de justiţia belgiană.

Toate accidentele soldate cu decese care s-au înregistrat în contextul mişcării ”vestelor galbene” au avut loc acolo unde fuseseră ridicate baricade rutiere, scrie Agerpres.

La 17 noiembrie, în prima zi de manifestaţii a “vestelor”, o protestatară a fost ucisă la Pont-de-Beauvoisin, departamentul Savoie, după ce a fost lovită de o şoferiţă cuprinsă de panică la un baraj. Două zile mai târziu, un motociclist de 37 de ani a fost lovit de o camionetă care făcea manevre pentru a evita un baraj al “vestelor galbene” şi a murit a doua zi din cauza rănilor.

În noaptea de 1 spre 2 decembrie, în timpul celei de-a doua săptămâni de mobilizare, un şofer de autoturism a murit izbindu-se într-un camion oprit la un baraj lângă Arles. A patra victimă este o femeie de 80 de ani, rănită de o grenadă lacrimogenă la Marsilia, la 1 decembrie. Ea a murit a doua zi la spital în timpul unei operaţii chirurgicale.

La 10 decembrie, o femeie de aproximativ 20 de de ani a fost ucisă la Chasseneuil-sur-Bonnieure, când maşina pe care o conducea a intrat într-un camion, accident legat probabil de încetinirea traficului în amonte de un baraj al “vestelor galbene”.

O a şasea persoană şi-a pierdut viaţa joi dimineaţă. Un tânăr de 23 de ani care participa la un blocaj rutier la Avignon (sud) a decedat după ce a fost călcat de un camion.

Pe de altă parte, prefectura poliţiei a anunţat că la ora locală 14:00 se înregistrau mai puţin de 3.000 de manifestanţi la Paris, pentru cea de-a cincea sâmbătă consecutivă de mobilizare a ”vestelor galbene”, transmite AFP.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă