Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Alegeri în Italia: Berlusconi şi aliaţii săi îl dau drept model pe Viktor Orban

Fostul premier italian Silvio Berlusconi şi membrii alianţei sale de dreapta au lăudat joi prestaţia premierului ungar, Viktor Orban, în contextul apropierii alegerilor parlamentare din Italia, prevăzute pentru 4 martie, notează dpa.

Rl online 0 comentarii

Italienii sunt chemaţi duminică la secţiile de vot pentru a-şi alege noul parlament, după o campanie electorală marcată de violenţă politică şi atacuri xenofobe.

Blocul conservator condus de Berlusconi s-a angajat să expulzeze peste 600.000 de solicitanţi de azil ale căror cereri au fost respinse.

''Orban este un prieten drag şi face bine ceea ce face în Ungaria'', a afirmat joi Silvio Berlusconi, al cărui partid, Forza Italia, face parte din Partidul Popular European (PPE), la fel ca formaţiunea politică ungară Fidesz, a lui Viktor Orban.

Premierul ungar este un critic vehement al politicilor permisive în domeniul migraţiei şi a comparat Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică, iar guvernul de la Budapesta a fost adus în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru încercările de restricţionare a ONG-urilor şi universităţilor străine.

În urmă cu o zi, lidera partidului Fraţii Italiei, Giorgia Meloni, s-a întâlnit la Budapesta cu Viktor Orban, pe care l-a felicitat pentru apărarea suveranităţii naţionale şi a 'rădăcinilor creştine ale Europei', pentru 'stoparea migraţiei ilegale' şi 'lupta contra lui Soros şi a finanţelor speculative'.

La începutul săptămânii, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a declarat pentru cotidianul Il Messaggero: ''Dacă Europa înseamnă (preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker, atunci eu sunt antieuropean. Dacă Europa înseamnă Orban, care provine din PPE, atunci acea Europă îmi place''.

Comentarii

loading...