Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Milos Zeman, 73 ani, conduce în sondaje

Milos Zeman, 73 ani, conduce în sondaje

Alegeri prezidențiale în Cehia, conduse de fostul comunist Milos Zeman

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Cehă a intrat în a doua zi,iar estimările îl arată câștigător pe preşedintele prorus în exerciţiu Milos Zeman.

Adina Mutar 0 comentarii

Se pare însă că Zeman nu va obține numărul necesar de voturi, impunându-se un al doilea tur de scrutin, la 26-27 ianuarie.

Fostul communist Milos Zeman, 73 ani, conduce în sondaje, axându-și campania pe un program pro-Kremlin, cu politici anti-UE și anti-migranți. Cei opt contracandidați, printre care cel mai de seamă este Jiri Drahos, 68 ani, fost președinte al Academiei de Științe, n-au reușit să-l disloce din poziția de lider.

Sondajele de opinie îl creditează cu cele mai mari şanse de a intra în turul doi  pe Jiri Drahos.

În Cehia, preşedintele are o autoritate redusă şi o influenţă limitată cu excepţia atribuţiilor de a face numirile constituţionale, deşi şeful statului poate avea o influenţă importantă asupra opiniei publice.

Primele rezultate sunt aşteptate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

 

Comentarii

loading...