Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul amenință Libanul, în caz că Hezbollah va ataca

Israelul amenință Libanul, în caz că Hezbollah va ataca

Alegerile legislative din Liban aduc războiul mai aproape

Conform rezultatelor preliminare la alegerile legislative din Liban, gruparea teroristă Hezbollah, aripa politică, și aliații săi au câștigat aproape 70 de locuri în Parlament.

Adina Mutar 0 comentarii

Aceasta a devenit o forță cu impact major, consolidându-și poziția, chiar dacă premierul sunnit susținut de Occident, Saad al-Hariri, câștigă un nou mandat pentru a forma și conduce Guvernul, însă a pierdut locuri în Parlament. Nici Hezbollah și aliații săi nu vor reuși să domine Parlamentul, neputând obține cele două treimi necesare pentru a schimba Constituția, un obiectiv principal al grupării teroriste.

Un rezultat foarte bun a obținut și partidul creștin Forţele Libaneze, anti-Hezbollah, care și-a dublat numărul de parlamentari, ajungând la 15.

Rezultatul alegerilor din Liban este o dovadă a creșterii influenței Iranului în regiune, organizația șiită fiind susținută de Teheran. Aripa armată a organizației este implicată în Siria de partea regimului Assad, la comanda Iranului, care a promis că, după alegerile din Liban, va lovi Israelul ca răspuns la atacarea bazelor sale din Siria.

Yuval Steinitz, ministrul israelian al Energiei și membru în Cabinetul de securitate, a declarat că Israelul îl va elimina pe Bashar al-Assad şi regimul său dacă acesta va permite Iranului să atace de pe teritoriul Siriei. 

„Dacă Al-Assad lasă Iranul să transforme Siria într-o bază militară împotriva noastră, pentru a ne ataca de pe teritoriul sirian, el trebuie să ştie că acesta va fi sfârşitul său”, a avertizat Yuval Steinitz.

Concomitent, un alt ministru israelian, cel al Educației, Naftali Bennet, a avertizat că, în conformitate cu rezultatul alegerilor, „Hezbollah înseamnă Liban”, iar „statul Israel nu va face diferența între suveranitatea Libanului și Hezbollah și va considera că Libanul este responsabil de orice atac de pe teritoriul său“.  

Comentarii

loading...