19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aşa arată imagini postate online de suporterii lui Navalnîi, scrie Reuters, via HotNews. Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe 28 ianuarie.

Aleksei Navalnîi are interzis la alegerile prezidenţiale

Curtea Supremă din Rusia a respins, la finalul lunii decembrie, o contestaţie a liderului opoziţiei ruse. Aceasta a fost la decizia Comisiei Electorale de a îi interzice candidatura la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

Comisia electorală centrală din Rusia a decis marţi, prin vot, că lui Alexei Navalnîi să i se interzică să participe la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Motivul – acesta are o condamnare penală.

Navalnii, 41 de ani, a fost reţinut de trei ori anul acesta. El a fost pus sub acuzare pentru organizarea în mod repetat de mitinguri şi manifestaţii publice.

Comisia Europeană îl apără pe Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe data de 28 ianuarie.

Comisia Europeană a criticat dur decizia autorităţilor ruse, iar societatea civilă din Occident a denunţat decizia autorităţilor drept o încălcare a drepturilor cetăţeneşti.

Navalnîi este unul dintre puţinii opozanţi ai lui Putin într-o ţară în care ziarişti şi politicieni de opoziţie au fost bătuţi, încarceraţi sau chiar asasinaţi în ultimii ani pentru îndrăzneala de a chestiona deciziile liderului de la Kremlin.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă