4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aleksei Navalnîi a fost călcat de Poliţia Rusă. Pretext, o presupusă bombă

Aşa arată imagini postate online de suporterii lui Navalnîi, scrie Reuters, via HotNews. Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe 28 ianuarie.

Aleksei Navalnîi are interzis la alegerile prezidenţiale

Curtea Supremă din Rusia a respins, la finalul lunii decembrie, o contestaţie a liderului opoziţiei ruse. Aceasta a fost la decizia Comisiei Electorale de a îi interzice candidatura la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

Comisia electorală centrală din Rusia a decis marţi, prin vot, că lui Alexei Navalnîi să i se interzică să participe la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Motivul – acesta are o condamnare penală.

Navalnii, 41 de ani, a fost reţinut de trei ori anul acesta. El a fost pus sub acuzare pentru organizarea în mod repetat de mitinguri şi manifestaţii publice.

Comisia Europeană îl apără pe Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe data de 28 ianuarie.

Comisia Europeană a criticat dur decizia autorităţilor ruse, iar societatea civilă din Occident a denunţat decizia autorităţilor drept o încălcare a drepturilor cetăţeneşti.

Navalnîi este unul dintre puţinii opozanţi ai lui Putin într-o ţară în care ziarişti şi politicieni de opoziţie au fost bătuţi, încarceraţi sau chiar asasinaţi în ultimii ani pentru îndrăzneala de a chestiona deciziile liderului de la Kremlin.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă