Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexander Tayler, CEO interimar al Cambridge Analytica, a demisionat

Alexander Tayler, CEO interimar al Cambridge Analytica, a demisionat

Alexander Tayler, CEO interimar al Cambridge Analytica, firma de analiză de date aflată în centrul scandalului cu privire la culegerea de date personale de la utilizatori Facebook fără acordul acestora, a demisionat.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Consiliul de Administraţie al firmei a anunţat miercuri că Alexander Tayler demisionează din funcție, la doar câteva săptămâni după ce a preluat-o.

Tayler îşi va relua postul de însărcinat cu datele (chief data officer), ”pentru a se concentra aupra diverselor investigaţii şi anchete tehnice”, precizează CA într-un comunicat. Tayler a preluat postul după ce o publicaţie britanică a făcut publice înregistrări video în care fostul CEO Alexander Nix evoca mită şi prostituate în vederea influenţării unui proces electoral. Compania a anunţat că va efectua o anchetă internă cu privire la acţiunile acestuia.

Cambridge Analytica se află în centrul atenţiei internaţionale, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules date de la cel puţin 87 de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceştia să-şi dea consimţământul. Firma, care a lucrat pentru campania lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, neagă orice încălcare a legii în acest scandal.

Un fost angajat Cambridge Analytica, Christofer Wylie, care se prezintă drept un avertizor de integritate, a anunţat duminică faptul că intenţionează să coopereze în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rusesc în alegerile americane din 2016.

Comentarii

loading...