8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlt ciudat. Premierul Indiei recomandă yoga împotriva coronavirus

Alt ciudat. Premierul Indiei recomandă yoga împotriva coronavirus

Epidemia de COVID-19 se extinde în această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, informează AFP.

“Ştim cu toţii că până acum nimeni în lume nu a reuşit să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19”, a declarat liderul indian într-un videoclip publicat joi, cu câteva zile înainte de celebrarea, duminică, a Zilei Internaţionale Yoga.

“Acesta este motivul pentru care în prezent doar o imunitate puternică poate acţiona ca un scut protector sau o gardă de corp pentru noi şi pentru cei dragi (…) Yoga este un prieten fidel în construcţia acestui scut protector”, a continuat şeful guvernului indian în acest mesaj publicat pe canalul său de Youtube.

De la venirea sa la putere în 2014, acest naţionalist hindus a fost un fervent promotor al practicilor şi tratamentelor tradiţionale indiene, pe care le foloseşte în special ca instrumente de influenţă culturală în străinătate. El a obţinut de la Organizaţia Naţiunilor Unite declararea zilei de 21 iunie drept Ziua Internaţională Yoga.

Pentru această zi, în care au loc şedinţe colective de yoga în grupuri mari reunite în locuri publice din întreaga lume, Narendra Modi a solicitat în acest an practicanţilor “să rămână în case” din cauza pandemiei de coronavirus.

“Yoga are un potenţial benefic pentru provocările psihice, fizice şi psihologice”, a precizat el.

Ministerul Indian pentru Medicină Tradiţională a publicat recent o serie de sfaturi despre modul în care Ayurveda sau homeopatia tradiţională i-ar putea ajuta pe indieni să lupte împotriva noului coronavirus.

Numeroşi experţi medicali, inclusiv de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, consideră că nu există “dovezi ştiinţifice că aceste remedii alternative pot preveni sau vindeca COVID-19”.

India este în prezent a patra ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii cu noul coronavirus, cu 12.573 de decese la 380.532 de cazuri confirmate, potrivit statisticilor oficiale.

Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă