13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlunecare de teren în Malawi: Trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de...

Alunecare de teren în Malawi: Trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Rumphi, Tupeliwe Kabwilo, a declarat că ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii au provocat sâmbătă o alunecare de teren care a îngropat un sat aflat între culmile Mphompha şi lacul Malawi, informează Agerpres.

Persoanele decedate sunt doi băieţi în vârstă de 12 şi 15 ani şi o tânără de 35 de ani, potrivit poliţiei. Printre cei dispăruţi se află un băieţel de un an şi alţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, precum şi două femei de 35 şi 46 de ani.

Potrivit unui responsabil al consiliului din Rumphi, zona afectată este inaccesibilă din punct de vedere rutier, fiind imposibilă organizarea unei operaţiuni de salvare.

“Blocuri uriaşe de piatră s-au desprins din munţi şi s-au prăvălit asupra satului, victimele sunt îngropate sub un strat mare de pietre fiind nevoie de un excavator pentru a le putea îndepărta”, a declarat Wakisa Mtetete.

Alufeyo Mhango, un responsabil al departamentului de gestionare a catastrofelor, a declarat că autorităţile încearcă să trimită excavatoare transportate pe lac, când condiţiile meteo vor deveni mai favorabile.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă