13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul Germaniei la București, conferință despre problemele induse de schimbările climatice

Ambasadorul Germaniei la București, conferință despre problemele induse de schimbările climatice

“Schimbările climatice, limitările care reies din acest fenomen ţin de provocările cele mai mari ale erei noastre. Eforturi notabile sunt necesare şi în viitor pentru a le contracara. Va trebui să avem o abordare completă, vastă, nu doar la nivel internaţional, ci şi la nivel local-naţional. Tratativele internaţionale de limitare a efectelor schimbărilor climatice sunt pietre de hotar extrem de importante. Însă în mod esenţial, este convingerea mea, este vorba în primul rând de abordarea naţională şi implementarea naţională a acestor obiective globale”, a precizat Meier-Klodt în deschiderea conferinţei despre schimbările climatice şi protecţia climei, în special pe plan local, eveniment organizat de Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Asociatia Environ.

El a adăugat că se impune, în abordarea acestei problematici, o colaborare strânsă “mai ales şi la nivelul autorităţilor locale, în oraşele şi comunele noastre, dar şi cu implicare personală”.

Diplomatul german a mai precizat că scopul acestei conferinţe este de a transmite “bune practici” la nivel comunal, prezentând proiecte atât din România, cât şi din Germania legate de gestionarea deşeurilor, reciclare, concepte de mobilitate inovatoare, menţionând că dezbaterea va fi dedicată şi unor oportunităţi de finanţare în domeniu, mai ales din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI).

“Mă bucur că avem printre noi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Germania, care au implementat proiecte foarte moderne de protecţie a mediului, ele fac parte dintr-un Master Plan al Ministerului Federal al Mediului, se numeşte Master Plan 100, care sprijină autorităţile locale în implementarea obiectivelor lor de protecţie climatică. Şi cred că în cadrul acestei conferinţe vom dezbate şi întrebarea dacă astfel de proiecte pot fi transpuse şi replicate şi aici, în România”, a subliniat ambasadorul german.

În programul simpozionului sunt prevăzute prezentări pe tema riscurilor şi provocărilor generate de schimbările climatice la nivel global, dar şi în România, aspecte relevante în implementarea strategiilor naţionale privind încălzirea globală în Germania şi România, dar şi o serie de dezbateri referitoare la protecţia climei prin intermediul unui master plan municipal. De asemenea, reprezentanţii BEI vor prezenta posibilităţi de finanţare a proiectelor locale verzi pentru reducerea emisiilor de CO2 în România şi Germania.

La eveniment participă vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, reprezentanţi ai Asociaţiei Municipiilor din România, iar din Germania renumiţi cercetători în domeniul schimbărilor climatice şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă