Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Ambasadorul Germaniei: Sunt bucuros că ţara mea a rămas în preferinţele turiştilor

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, s-a declarat miercuri încântat de faptul că ţara sa a rămas şi anul trecut în preferinţele turiştilor europeni.

Rl online 0 comentarii

În ceea ce priveşte România, reprezentanţii Organizaţiei Germane pentru Turism (DTZ) au arătat, într-o conferinţă de presă, că numărul turiştilor români care au înnoptat în Germania, în 2017, a depăşit pentru prima dată un milion de înnoptări - 1.046.606, în creştere cu 18,6% faţă de anul 2016.

Potrivit prezentării realizate de Cristian Sallai, directorul biroului de promovare regională al DTZ, turiştii români preferă excursiile lungi, 41% dintre ei petrecând sejururi de 4 - 7 nopţi în Germania, cu un buget mediu zilnic de 45 de euro şi 560 de euro pe călătorie.

Anotimpurile preferate de români sunt vara şi iarna, iar 53% dintre călătorii sunt rezervate pe internet. În general, românii preferă să călătorească cu maşina (45%) şi cu avionul (34%), numărul celor care aleg să meargă cu autobuzul sau autocarul fiind în scădere (17%), în timp ce procentul celor care aleg trenul este de doar 7%.

Turiştii români aleg să meargă în Germania în special pentru a petrece sărbătorile (83,8%), pentru afaceri (33%) şi pentru alte scopuri (33%).

"Sunt foarte bucuros că ţara mea a rămas în preferinţele turiştilor. (...) În 2017 a rămas din nou, pentru a opta oară la rând, a doua cea mai populară destinaţie în Europa", a declarat Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Potrivit ambasadorului, Germania este o destinaţie foarte apreciată de turişti pentru multe lucruri, printre acestea aflându-se o varietate coloristică foarte mare - peisaje, munţi, păduri -, dar şi oraşe foarte frumoase.

"Un punct pe care aş dori să-l împărtăşesc cu dumneavoastră este acela că poţi avea lucruri extraordinare de oferit, dar trebuie să ştii să le promovezi, trebuie să ştii cum să informezi despre ele, trebuie să ştii cum să le vinzi, cum să spui lumii despre ele", a precizat Cord Meier-Klodt.

Cristian Sallai (DTZ) a afirmat că Germania a continuat trendul de creştere a turismului de incoming, pentru al 8-lea an la rând ocupând locul doi în preferinţele europenilor, după Spania şi înaintea Franţei.

Potrivit DTZ, în perioada ianuarie - decembrie 2017, Oficiul Federal de Statistică a înregistrat 83,9 milioane de înnoptări internaţionale, cu 3,1 milioane mai mult decât în 2016, România rămânând una dintre cele mai dinamice pieţe-sursă pentru turismul german.

Conform prezentării, 7% dintre turiştii străini aleg să viziteze Germania datorită varietăţii şi calităţii mâncării, dar şi a băuturilor.

Reprezentanta Oficiului de Turism al Germaniei, Tijana Djuricic, a arătat că turiştii pot experimenta în oraşele germane de la gospodăria tradiţională în pieţe şi târguri până la gastronomia de top oferită de cele peste 300 de restaurante ce au între una şi trei stele Michelin.

Comentarii

loading...