4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul polonez la Londra le cere conaţionalilor să ia în considerare revenirea...

Ambasadorul polonez la Londra le cere conaţionalilor să ia în considerare revenirea în Polonia

”Economia poloneză este în creştere, standardul de viaţă se îmbunătăţeşte. Cred că este o ocazie foarte bună pentru a reveni în Polonia. Cred că vă puteţi realiza scopurile atât în Marea Britanie, cât şi în Polonia”, a spus diplomatul polonez într-un interviu pentru postul BBC Radio 4.

El a menţionat că le-a adresat celor aproximativ 800.000 de polonezi din Regatul Unit un apel la acţiune pentru a-şi asigura viitorul fie prin participarea la schema de înregistrare a statutului pentru a rămâne în această ţară după ce ea părăseşte blocul comunitar, fie prin a se întoarce în Polonia.

Arkady Rzegocki a menţionat că, deşi un număr semnificativ de cetăţeni polonezi vor rămâne pe teritoriul britanic după Brexit, mulţi iau în calcul să revină în Polonia.

Cele mai recente date publicate de Biroul de statistică britanic indică faptul că în 2018 aproximativ 832.000 de persoane născute în Polonia trăiau în Regatul Unit.

Potrivit schemei de înregistrare a statutului, cetăţenii UE care trăiesc continuu în Regatul Unit timp de cinci ani pot primi statutul de înregistrat, în baza căruia beneficiază de aceleaşi drepturi de a munci şi a studia şi acces la sistemul de ajutoare sociale la fel ca în prezent.

Înregistrarea trebuie să fie făcută până la finalul lui iunie 2021 în cazul unui Brexit cu acord sau până la 31 decembrie 2020 în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă