Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasadorul României la Chișinău: Moldova, prioritate a politicii externe

Ambasadorul României la Chișinău: Moldova, prioritate a politicii externe

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a dat asigurări, într-un interviu acordat agenţiei de presă Moldpres, că Republica Moldova "a fost, este şi va fi o prioritate de prim rang a politicii externe româneşti".

George Dumitrescu 0 comentarii

În acest sens, Ambasada României are în vedere organizarea unei conferinţe în format Parteneriat Estic la Chişinău, în aprilie, pentru a pregăti reuniunea la vârf în acest format ce se va desfăşura în mai la Bruxelles.

Ambasadorul român a enumerat cei patru piloni de acţiune pe care se sprijină Preşedinţia rotativă la Consiliul UE: o Europă a convergenţei, o Europă ca actor global, o Europă a siguranţei şi, nu în ultimul rând, o Europă a valorilor comune, care să promoveze toleranţa, democraţia şi buna înţelegere.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi-a exprimat convingerea că la alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova la 24 februarie nu vor fi înregistrate derapaje semnificative, potrivit Radio Chişinău.

În interviul acordat miercuri agenţiei Moldpres, ambasadorul român şi-a exprimat încrederea că "în Republica Moldova toţi au înţeles necesitatea organizării unui proces electoral liber şi corect'.

Totodată, potrivit Moldpres, înaltul diplomat român a atenţionat asupra unor influenţe geopolitice în Republica Moldova. "Sunt raportate aproape zilnic aspecte care ţin de propagandă, atacuri cibernetice, fabrici de ştiri false. Toate astea mă obligă să subliniez că încă este vorba de geopolitică în Republica Moldova', a spus Daniel Ioniţă.

Oficialul român a declarat că îşi doreşte ca şi după alegerile din 24 februarie Republica Moldova să rămână orientată spre vest şi să-şi continue parcursul european.

Comentarii

loading...