11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul României la Chișinău: Moldova, prioritate a politicii externe

Ambasadorul României la Chișinău: Moldova, prioritate a politicii externe

În acest sens, Ambasada României are în vedere organizarea unei conferinţe în format Parteneriat Estic la Chişinău, în aprilie, pentru a pregăti reuniunea la vârf în acest format ce se va desfăşura în mai la Bruxelles.

Ambasadorul român a enumerat cei patru piloni de acţiune pe care se sprijină Preşedinţia rotativă la Consiliul UE: o Europă a convergenţei, o Europă ca actor global, o Europă a siguranţei şi, nu în ultimul rând, o Europă a valorilor comune, care să promoveze toleranţa, democraţia şi buna înţelegere.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi-a exprimat convingerea că la alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova la 24 februarie nu vor fi înregistrate derapaje semnificative, potrivit Radio Chişinău.

În interviul acordat miercuri agenţiei Moldpres, ambasadorul român şi-a exprimat încrederea că “în Republica Moldova toţi au înţeles necesitatea organizării unui proces electoral liber şi corect’.

Totodată, potrivit Moldpres, înaltul diplomat român a atenţionat asupra unor influenţe geopolitice în Republica Moldova. “Sunt raportate aproape zilnic aspecte care ţin de propagandă, atacuri cibernetice, fabrici de ştiri false. Toate astea mă obligă să subliniez că încă este vorba de geopolitică în Republica Moldova’, a spus Daniel Ioniţă.

Oficialul român a declarat că îşi doreşte ca şi după alegerile din 24 februarie Republica Moldova să rămână orientată spre vest şi să-şi continue parcursul european.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă