Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenințările la adresa NATO ”nu au dispărut ca prin miracol”

Amenințările la adresa NATO ”nu au dispărut ca prin miracol”

NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor pentru că ameninţările "nu au dispărut ca prin miracol", a avertizat miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de France Presse.

Rl online 0 comentarii

”Trebuie să ne asigurăm că această criză sanitară nu provoacă o criză de securitate", a afirmat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă virtuale în ajunul unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe din cadrul Alianţei.

"Pentru prima oară în istoria NATO, în 70 de ani, o reuniune a miniştrilor se va ţine prin videoconferinţă", a subliniat el.

Subiectele de discutat sunt numeroase, căci Alianţa Nord-Atlantică trebuie să discute despre modul de a-şi continua misiunile în Afganistan şi în Irak după dezangajarea SUA.

NATO va trebui să-şi asume o parte din activităţile coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi va reduce la 12.000 numărul efectivelor sale în Afganistan, unde "situaţia rămâne delicată", în pofida acordului semnat între talibani şi SUA, a explicat el.

"Avem în vedere luarea unor măsuri de prevenţie împotriva COVID-19, dar NATO continuă să funcţioneze, căci ameninţările nu au dispărut ca prin miracol", a insistat Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres.

"Rusia efectuează exerciţii militare şi patrulările noastre pentru supravegherea aeriană şi maritimă continuă", a subliniat el.

"Am reprogramat şi redimensionat unele exerciţii, dar nu ne-am redus disponibilitatea operaţională", a susţinut Stoltenberg.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...