Amsterdam, paralizat de o pană de curent, timp de mai multe ore

Amsterdam, paralizat de o pană de curent, timp de mai multe ore

Centrul oraşului Amsterdam a fost afectat vineri de o pană majoră de curent care a dus la închiderea muzeelor şi la oprirea tramvaielor, a anunţat compania care gestionează reţeaua de electricitate a oraşului, informează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Întreruperea furnizării curentului electric în centrul oraşului Amsterdam a survenit în jurul orei 11.00 am (10.00 GMT), după ce un cablu subteran a fost secţionat în timpul unor lucrări de excavare efectuate în sudul Amsterdamului, a precizat furnizorul olandez de electricitate Liander. "Aproximativ 28.000 de gospodării nu au acces la electricitate", a precizat compania de furnizare.

Tehnicienii Liander lucrează în prezent la restabilirea alimentării "dar nu putem spune de cât timp va fi nevoie pentru acest lucru", a mai informat furnizorul de electricitate.

La puţin timp după incident, muzeul Rijksmuseum, unde sunt expuse capodoperele lui Rembrandt, a fost evacuat şi va rămâne închis pe tot parcursul zilei la fel ca şi muzeul vecin Alard Pierson.

Un număr de aproximativ 17 milioane de turişti vizitează anual Amsterdamul, oraş renumit pentru canalele şi muzeele sale precum şi pentru faimosul său cartier roşu, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...