10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalAndrew Cuomo, guvernatorul din New York acuză politizarea virusului, în timp ce...

Andrew Cuomo, guvernatorul din New York acuză politizarea virusului, în timp ce economia scade

Andrew Cuomo i-a acuzat pe liderii politici ai SUA de partizanat periculos în răspunsul lor la pandemia coronavirusului, în timp ce miercuri, date noi au confirmat că izolarea pentru combaterea focarului a zguduit puternic economia.

Cuomo, un democrat care l-a ridiculizat pe liderul majorității senatului republican, Mitch McConnell, pentru că a sugerat că statele lovite de criză ar trebui să poată declara falimentul, a spus că politicienii ar trebui să se unească pentru a salva vieți, nu pentru a se învinovăți unii pe alții și pentru a deține fonduri, înaintea alegeri din SUA ce vor avea loc în 3 noiembrie anul acesta.
“Politizarea prin ceea ce trecem în această țară este extraordinar de periculoasă”, a spus Cuomo într-un briefing de presă, transmite Reuters.
„Am mai auzit această muzică înainte. Aceasta este muzica unui sezon de campanie, aceasta este muzica unui miting și a baloanelor și „Suntem noi față de ei” și „Suntem buni și sunt răi” și asta este otravă în situația în care ne aflăm acum, “ spus el.
Datele departamentului comerțului nou au arătat că economia s-a redus în ritmul cel mai accentuat în primul trimestru de la Marea Recesiune din 2007-2009, deoarece statele au impus ordine de izolare la domiciliu, punând capăt celei mai lungi expansiuni din istoria Statelor Unite.

Cele mai citite

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă