Angajaţii Ryanair au anunţat o nouă zi de grevă

Angajaţii Ryanair au anunţat o nouă zi de grevă

Peste 300 de piloţi Ryanair şi însoţitori de zbor au protestat miercuri, pentru a cere condiţii mai bune de muncă, avertizând conducerea companiei că vor continua grevele la începutul lunii august, dacă nu va coopera, relatează Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Angajaţii Ryanair şi membri ai sindicatului irlandez, au anunţat că vor organiza o nouă zi de grevă în data de 3 august, urmând să oprească din nou activitatea companiei, dacă conducerea nu îşi va schimba poziţia faţă de cererile lor.

Conducerea Ryanair le-a spus miercuri celor peste 300 de piloţi şi membri ai echipajului de cabină că îşi pot pierde locurile de muncă, ca urmare a reducerii cu 20% a flotei din Dublin, după ce grevele recente au afectat rezervările şi biletele de avion de pe piaţa internă.

„Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederea clienţilor şi preţurile sau randamentele pe anumite pieţe din anumite ţări, atunci va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor şi pierderi de locuri de muncă", a precizat Michael O’Leary, citat de Reuters.

Potrivit sindicaliştilor, decizia companiei de a notifica personalul cu 90 de zile înainate, privind posibilitatea unor disponibilizări (protective notice) este o mişcare „nechibzuită” şi „provocatoare”.

Peste 300 de piloţi şi membri ai echipajelor de cabină, solicită sisteme mai transparente pentru promovări şi transferuri, reducerea managementului discreţionar excesiv, în timp ce echipajul de cabină doreşte contracte locale şi condiţii mai bune.

Acţiunile Ryanair au scăzut cu aproape 25%, sub valoarea minimă de 19,38 de euro/ acţiune, înregistrată în luna august 2017.

Comentarii

loading...