3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAngela Merkel vrea un acord flexibil privind Brexitul

Angela Merkel vrea un acord flexibil privind Brexitul

Angela Merkel a exprimat speranţa că Uniunea Europeană şi Guvernul de la Londra vor ajunge la un acord negociat privind termenii ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar.

“Sper că nu se va ajunge la o ieşire neordonată a Marii Britanii din UE, ci mai degrabă la un acord rezonabil, negociat”, a afirmat Angela Merkel.

“Acordul privind ieşirea din UE nu poate fi static. Dacă Marea Britanie vrea să beneficieze de pe urma relaţiei cu UE în viitor, trebuie să asume angajamentul de a accepta din nou reglementările europene”, a subliniat Angela Merkel.

Guvernul Theresa May speră să menţină acces la piaţa comunitară după ieşirea Mariii Britanii din Uniunea Europeană. Bruxellesul condiţionează acest lucru de contribuţii bugetare şi de respectarea principiului liberei circulaţii a persoanelor, produselor, serviciilor şi capitalului.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă