Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Recep Erdogan (președintele Turciei) și Salman, regele Arabiei Saudite (Sursa foto: Twitter)

Recep Erdogan (președintele Turciei) și Salman, regele Arabiei Saudite (Sursa foto: Twitter)

Ankara și Riadul avertizează Israelul privind anexarea Cisiordaniei

Arabia Saudită consideră o ”escaladare foarte periculoasă” promisiunea premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate în cazul în care este reales în scrutinul legislativ de la 17 seprembrie.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

”Regatul afirmă că această declaraţie este o escaladare foarte periculoasă împotriva poporului palestinian şi reprezintă o încălcare flagrantă a Cartei ONU şi principiilor Dreptului internaţional”, a subliniat Curtea Regală marţi seara, citată de agenţia Saudi Press, uitând, fără îndoială, faptul că prințul moștenitor al Coroanei saudite însuși a încălcat, în urmă cu jumătate de an, cu ocazia lichidării organizate secret de lichidare a jurnalistului disident Jamal Khasoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Riadul a cerut de asemenea o ”reuniune de urgenţă” a miniştrilor de externe din cele 57 de ţări membre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

Pe de altă parte, Turcia denunţă drept rasistă promisiunea de campanie a premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate.

”Promisiunea electorală a lui Netanyahu, care lansează tot felul de mesaje agresive şi ilegale înaintea alegerilor, este cea a unui stat rasist şi de apartheid”, a denunţat marţi pe Twitter, în engleză şi turcă, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Comentarii

loading...